Å starte et nytt firma er noe av det mest stressende man kan gjøre i sitt liv. For man sitter gjerne i en situasjon hvor man jobber 150-200% og uten inntekt på ubestemt tid. Da bør man finne tid i mellom til å koble av. For blir man utbrent underveis så vil man ikke oppnå noe og man kan kanskje tape alt man har jobbet for. Dette skal vi hjelpe deg med her.

Bli kvitt stress - 5 gode tips for deg

Skal man slappe av så må man faktisk prioritere det selv og man må legge fra seg alt annet. Noen slapper mest av når det ikke skjer noe, mens andre trenger stimuli for å falle til ro. Her får du noen gode tips for hva du kan gjøre for deg selv.

1.    Prøv yoga

Folk har forskjellige forhold til yoga og mange tror dette er krevende. Det er klart at noen øvelser er tyngre enn andre, men generelt er dette egnet for alle og kan gjøres nesten over alt. Med yoga kan du fjerne spenning i kroppen og stress fra sinnet. Skal du prestere bra og oppnå ønskede resultater i ditt firma, så må både kropp og sinn være på plass.

2.    Koble av med betting

Noen aktiviteter kan engasjere mer og dermed fjerne deg fra stresset ellers. Fantasy premier league er et godt eksempel på dette hvor du har en engasjerende aktivitet som stimulerer sinnet. For mange kan dette være veldig beroligende. I tillegg er det utrolig enkelt å komme i gang. Så du trenger ikke legge mye tid i det for å få et godt utbytte av aktiviteten.

3.    Les bøker

Alle burde lese bøker når de kan. For ingenting kan sammenlignes med å rive seg bort fra der man er og kaste seg inn i en ny verden. Her kan du finne en plass helt for deg selv hvor tankene fjernes fra alt som skaper stress og du gir hjernen din litt sunnere næring. Med et nettbrett så trenger du ikke drasse på en masse bøker for du kan for eksempel lese ebøker med Amazon Kindle. Her kan du skifte skrift og holde kontroll på hvor du er i boka til en hver tid, samtidig som du har tilgang til bøker fra hele verden.

4.    Mediter når du kan

Meditasjon handler bare om å jobbe igjennom tankene dine og skape rom for å eksistere for deg selv. Dette er en velkjent aktivitet som brukes av de fleste finanstopper for å holde sinnet på rett plass og fjerne stress. Du trenger bare å starte med noen minutter i begynnelsen og vende deg til det. Det finnes mange forskjellige måter å gjøre det på, så du finner garantert en som passer for deg.

5.    Lær noe nytt

Bruk nysgjerrigheten din til å finne et tema som du synes er spennende og sett av noe tid til å lære om det. Dette er noe som kobler deg av alt annet og kan være veldig livsberikende. Du kan gjøre det gjennom podcaster, videoer og tekster.