Back to Top

Nyttfirma.com

For deg som vil etablere nytt firma.

Lån til oppstart

Lån uten sikkerhet til din bedrift

Et lån uten sikkerhet til bedrift kan kategoriseres som et forbrukslån. Ved denne låneformen krever ikke banken pant i noe du eier, for eksempel bilen din eller boligen din.

Den største fordelen med forbrukslån, er at kravene for å få låne er relativt overkommelig. I tillegg er låneprosessen svært rask. Det finnes også en ulempe med denne låneformen. Et usikret lån er tross alt dyrere enn et lån med sikkerhet.

Husk at det finnes begrensninger for hvor store lån bankene er villig til å innvilge uten sikkerhet. Dette avhenger av hvilke banker du sender inn søknaden hos. Ved å bruke Besteforbrukslån.no kan du finne de beste bankene og deres tilbud. 

Hvor mye koster et bedriftslån uten sikkerhet?

Aktører av forbrukslån flest regner ut rentene på lån uten sikkerhet basert på gjennomført kredittsjekk og betalingsevne. Siden utregningen gjøres på samme tidspunkt som du blir kredittsjekket, kan du ikke vite hvilke betingelser du får før du har mottatt et lånetilbud.

Dersom du er en sikker betaler, og ikke har betalingsanmerkninger eller inkassosaker registrert, stiller du sterkere for å få lån enn personer med slike økonomiske heftelser. Generelt kan man si at:

  • De laveste effektive rentene ligger på rundt 5%
  • Høyeste effektive rente ligger på rundt 20%

 Lånebeløpet spiller en stor rolle for hvilke rentebetingelser du kan få. Ved å låne et lite beløp bør du ikke bli overrasket dersom kostnadene blir dyrere enn om du låner en stor sum.

Hvordan bør jeg hente inn lånetilbud til min bedrift?

Ønsker du å hente inn tilbud så effektivt og raskt som mulig til din bedrift, vil det være best å bruke en låneagent. I dag finnes det en rekke låneagenter som du kan velge blant.

Her bør du sjekke ut hvilke låneagenter som har et samarbeid med mange banker og tilbydere. I tillegg er det en fordel om disse har kundesentre med rådgivere som kan assistere deg dersom du trenger det. Å benytte deg av en låneagent koster ingenting for deg som låntaker.

Dette bør du vite før du tar opp forbrukslån til bedrift

Skal du ta opp forbrukslån til bedrift bør du vite at lånet må stå i ditt navn, og ikke i bedriftens navn. Dermed er det du personlig som blir kredittsjekket, og som dermed vil stå som ansvarlig for tilbakebetalingen.

Dersom du har et AS, kan du møte på utfordringer når du skal få pengene inn til bedriften. Har du derimot et enkeltpersonforetak vil du ikke møte noen problemer med dette da firmaet ditt er den samme aktøren som deg selv.